BORILAČKI SPORTOVI

Džošuina strana postavila ultimatum Vajlderu: Do kraja sedmice traže informaciju koju iščekuje čitav boksački svijet

Agencije

Fightsite.hr

31.5.2018

Meč između Entonija Džošue (Anthony Joshua) i Deontaja Vajldera (Deontay Wilder) bez ikakve je sumnje najveći mamac za boksačke fanove širom svijeta. Spektakl je to o kojem se priča već godinu, ali suprotstavljene strane nikako da se dogovore oko konačnih uvjeta. 

Svako malo iz jednog i drugog tabora stižu poruke kojima nas uvjeravaju da će se borba gotovo pa sigurno ili, kako Džošua kaže, ''95 posto'', dogoditi ove godine. 

Sada se čini da je situacija takva da Edi Hern (Eddie Hearn) gubi strpljenje i već do kraja ove sedmice želi znati pristaje li Vajlder na uvjete i želi li pod takvim borbu s njegovim prvakom.

Ako odgovor ''The Bronze Bombera'' izostane u tom roku, onda bi se Džošuin tim mogao okrenuti borbi s obaveznim WBA izazivačem Aleksanderom Povetkinom (Alexander).

- Mi smo kao tim odlučili da prva borba mora biti u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ne pokušavamo biti arogantni, ali u ovom je trenutku prilično jasno ko je A strana u borbi, a ona bi se trebala održati tamo gdje je ta strana želi. Ako Vajlder pobijedi, onda on preuzima ulogu A strane. Oni su iznijeli vrlo snažnu ponudu i o tome ne treba raspravljati, ali to nije iznos koji će promijeniti Entonijev život - objasnio je svoj stav Hern u razgovoru s Boxing Scene portalom. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.