BORILAČKI SPORTOVI

Tajson Furi čak 30 kilograma teži od protivnika, na vaganju napravio pravi šou

Fightsite.hr

9.6.2018

Tajson Furi (Tyson Fury) danas će se u svom Mančesteru vratiti u ring nakon dvije i po godine, u meču protiv Sefera Seferija iz Albanije. Jučer je održano vaganje na kojem je Furi bio čak 30 kilograma teži od svog protivnika, a na kraju je ponudio i pravi šou za publiku.

Furiju je vaga pokazala 125 kilograma, što je 13 kilograma više nego što je imao za svoj posljednji meč, u kojem je savladao Vladimira Klička. Ipak, moramo uzeti u obzir kako je sam njegov povratak boksu bio neizvjestan, budući da je još početkom ove godine bio u vrlo lošem stanju, a sam je otkrio kako mu je vaga pokazivala oko 160 kilograma. Ovo što je već do sada napravio je impresivno, a moramo priznati da na vagi uopće nije izgledao ni blizu nekom lošijem stanju.

U odličnoj formi došao je njegov deset godina stariji te čak 26 centimetara niži protivnik. Na kraju se tome mora pridodati i 30 kilograma lakši, budući da je Seferiju vaga pokazala 95 kilograma, ali to ne treba čuditi, budući da Albanac gotovo cijelu karijeru nastupa u lakoteškoj kategoriji. I mora se priznati da mu karijera izgleda vrlo dobro, budući da mu je profesionalni skor 23-1, uz 21 nokaut. Ipak, ne moramo sakrivati činjenicu kako je Furi u ovom meču veliki favorit i sve osim njegove pobjede za povratak bilo bi veliko iznenađenje.

Na vaganju, koja je održano na otvorenom, bila je sjajna i vrlo opuštena atmosfera. Furi je pozdravljen uz ovacije, na licu mu se se vidjeli sreća i zadovoljstvo što se napokon vraća, a šou je ponuđen tokom sučeljavanja. Nakon nekoliko šaljivih grimasa ili pokušaja da Furi izgleda još veće, on je Seferija odlučio uzeti u naručje i podići. To je, naravno, uzrokovalo smijeh svih prisutnih, a bokseri su se na kraju srdačno pozdravili. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.