BOKS

Sjajni Alem Begić u Lincu osvojio titulu u IBF verziji

Avaz Sport
11.06.2018 15:02

U subotu, 9. juna, u austrijskom gradu Lincu je održan meč za titulu IBF prvaka Evrope u poluteškoj kategoriji, u kojoj je na tron došao sjajni Alem Begić, aktuelni prvak Njemačke i Evrope u UBF verziji.

Meč s iskusnim borcem iz Srbije Nenadom Stankovićem se završio pobjedom Alema Begića i time je nastavio veličanstveni niz - 21 pobjeda iz 21 meča, od kojih je čak 17 klasični nokaut.

Begićeva pobjeda je mladog boksera izbacila u sami vrh svjetskog boksa, budući da je IBF (International Boxing Federation) svjetski bokserski savez sa najstrožijim regulativama i da već postoji njihovo interesiranje za saradnju. Napominjemo da je prvak svijeta, Britanac Entoni Džošua (Antony Joshua) u istoj verziji u super teškoj kategoriji.

- Samo mogu reći da je borba protiv ofanzivnog i opasnog Nenada Stankovića bila opravdano teška, ali ja sam dao sve od sebe i uspio doći do još jedne pobjede - kazao je bh. borac.

Alem Begić je na meču bio u pratnji Merseda Hadžića, Fadila i Denisa Begića, Bjorna Šulca (Schulz), Sergeja Mitčnika (Mitchnik), Andreasa Selaka i Rolanda Ajhera (Aicher). Begić se, osim IBF prvaka Europe, vodi u listi top 15 boksera svijeta, a ta pozicija legitimira ga za meč za titulu prvaka svijeta.

Tagovi

Alem Begić
NA VRH