MMA

Kormijer poručio Gustafsonu: Ti i ja nikada više nećemo dijeliti isti oktogon!

Fight Site

24.7.2018

Među prvima koji su se javili nakon što je Aleksander Gustafson otkazao nastup na UFC 227 eventu bio je onaj protiv koga se Šveđanin nada odraditi borbu, Daniel Kormijer (Cormier).

Izrazio je razočaranje u njegovo ponašanje te mu je otvoreno otkrio kako ne postoje nikakve šanse da dođe do njihovog revanša, piše Fight Site.

Miočić možda ipak dobije novu priliku Gustafsson već neko vrijeme poziva na drugu borbu protiv Daniela Kormijera, od kojeg je izgubio podijeljenom odlukom, na UFC 192 eventu održanom u oktobru 2015. godine. Posebno je glasan bio posljednjih par dana, nakon što je ostao bez protivnika za UFC 227 event (ozljeda Volkana Oezdemira).

Ipak, vrlo kratko vremena nakon što je Entoni Smit (Anthony Smith) najavio da se dolazi boriti protiv njega 4. avgusta, Gustafson je taj nastup otkazao, izjavivši kako je povrijeđen.

Naravno da su se odmah pojavile sumnje o izbjegavanju protivnika, budući da je još isti dan slao poruke prema Kormijeru, uz izjavu kako je spreman otići i u tešku kategoriju, samo da bi se mogao boriti protiv njega.

Tako je Kormijer odlučio reagirati na ovo što se dogodilo nakon toga, odnosno na povredu borca koji se ove godine još nije borio, dok je protekli tri nastupio svake godine samo po jednom.

"Dragi Aleks, ne znam što se događalo s tobom otkako se Rokhold povrijedio. Ali, uvijek si bio jedan od onih pravih momaka, a sada vidim da se tvoje ponašanje promijenilo. Sve je krenulo time kada si prozvao borca dan nakon što je bio nokautiran, a sada nudiš borbu meni unatoč tome što znaš da imam slomljenu ruku".

"Sada si odbio Jana, odbio si Halila, sve to dok tražiš borbu za teškašku titulu protiv mene. A sada, samo par trenutaka nakon što je Smit životinjski odradio svoj posao, ti si odlučio biti ozlijeđen. Čovječe, respektirao sam te kao borca i zauvijek ću biti zahvalan za ono što smo napravili u oktobru 2015. godine, ali ti i ja nikada više nećemo dijeliti isti oktogon. Razočaran sam u to kakva si osoba postao. Smatraš da si povlašten, a ja ne mogu raditi s ljudima koji žive u zabludi. Sretan ti oporavak, naše vrijeme je prošlo. Mogu te gledati jedino s komentatorskog stola”, napisao mu je Kormijer otvoreno pismo koje je objavio na društvenim mrežama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.