BORILAČKI SPORTOVI

Bektić: Bilo bi ludo da UFC titulu napadnem na priredbi u Bosni

Mirsad Bektić

Fightsite.hr

25.7.2018

Iako nije nastupao na UFC Fight Night priredbi proteklog vikenda, top borca perolake kategorije Mirsada Bektića se moglo vidjeti u Hamburgu.  

Dok iščekuje informacije o sljedećem nastupu u Oktagonu, Bektić je vrijeme skratio izletom u Njemačku, gdje je bio na raspolaganju i pripadnicima sedme sile, prenosi Fightsite.hr.

A njih je očekivano zanimalo kada ćemo ovog 27-godišnjeg borca iz Srebrenice ponovo vidjeti u kafezu.

- Mnogi me pitaju kada bih se volio boriti. Odgovor je u novembru, vidio sam da UFC ima šou u Madison Square Gardenu. Navodno će se održati 2. novembra i to je definitivno priredba na kojoj bih volio biti i pokazati svoje vještine - odgovara Bektić i dodaje:

"S kime bih se volio boriti? Nemam želja jer mnogi top borci već imaju zakazane mečeve. Tako da ću, vjerovatno, malo odmarati i pratiti kako će se ti neki rezultati rasplesti. Uvijek sam spreman. Uzbuđen sam jer ćete me moći vidjeti sa svim prilagodbama i napretkom koji sam ostvario."

Bektić je, naime, oduševljen onim što je naučio od poznatog MMA trenera Firasa Zahabija, s kojime odnedavno sarađuje u Montrealu. Rezultati tog rada se najviše vide po posljednjem nastupu kada je savladao Rikarda Lamasa (Ricardo) u junu.

S obzirom na nepoznato stanje prvaka svoje kategorije Meksa Holoveja (Max Holloway), pitanje o njemu je bilo očekivano…

- Koliko znam o Holoveju, naime, imamo isti menadžment pa ne želim previše pričati o njemu, ali on izvan pogona hoda jako, jako težak. Ima čak oko 87 ili 85 kila. Tako da je to dio problema i to je razlog zašto nije toliko aktivan kao što bi trebao. Nekoliko puta je pao vagu, pa zglob i sve to… Ali vjerujem da Meks neće biti izvan pogona jako dugo. Mislim da mene možda jedna ili dvije borbe dijele od njega. Ako se budem borio protiv nekoga ko je bolje rangiran od mene i ostvarim pobjedu, možda me samo meč dijeli od njega ili Ortege - vjeruje Bektić.

U Hamburgu su nastupila trojica boraca iz regije bivše Jugoslavije: Aleksandar Rakić, Darko Stošić i Damir Hadžović. Sva trojica su ostvarila pobjede. Bektić je otkrio kako je navijao za Rakića, ali je u prvi mah zaboravio svog sunarodnjaka. Novinari su ga podsjetili da je i on na popisu borbi…

- Navijao sam za Aleksandra Rakića, s kojim sam trenirao dok smo bili zajedno u ATT-u, ostvario je pobjedu. Tu je i Nasrat iz Tristara, s njim sam vrlo blizak…

“Da, Damir, kako sam ga mogao zaboraviti? Vidite da mi mozak ne radi. Tu je puno djevojaka, puno borbi, ne može se čovjek koncentrirati… Da, i Damir se bori večeras, govorio je mnogo o dolasku u Tristar, on je moj sunarodnjak. Navijat ću za njega.”

Na kraju razgovora je Bektić rekao nešto i o uzletu MMA boraca iz Srbije i Bosne i Hercegovine kojih je sve više u UFC-u.

- Sigurno da borci i talenti iz Bosne i čitave regije Balkana imaju mnogo potencijala. Nakon svakog meča odem tamo na mjesec ili dva i jako sam impresioniran trenerima koji tamo rade i njihovim znanjem stand-upa. Toliko je talenata tamo, toliko mladosti koja treba usmjerenje… MMA je sjajan sport i veselim se mogućnosti da mnogo novih boraca stigne iz Bosne i tog talentom bogatog bazena. Jednog dana, kada bih se borio za titulu, možda se u Bosni održi priredba. To bi bilo ludo - zaključuje.

Čitav razgovor s Bektićem pogledajte u videu:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.