NAJAVA

Mejveder se vraća u ring, u decembru borba protiv starog rivala

Amerikanac nikad nije izgubio u profesionalnoj borbi

Mejveder (desno) i Pakjao (lijevo) su se borili 2015. godine. AFP

Avaz Sport

16.9.2018

Bivši bokserski šampion svijeta i jedan od najboljih svih vremena Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) najavio je povratak u ring krajem ove godine.  

On se trenutno nalazi u Japanu, gdje promovira svoj TMT brend. Tamo je sreo Manija Pakjaa (Manny Pacquiao) te su razmijenili nekoliko provokativnih riječi, a zatim je Flojd na Instagramu najavio povratak i borbu protiv Filipinca, koja bi se trebala održati u decembru. 

Vraćam se da bih se borio protiv Manija Pakjaa ove godine. Još jedna devetoznamenkasta isplata za mene - napisao je Mejveder u objavi.  

Mejveder je posljednji meč imao u avgustu prošle godine, kada je porazio legendu UFC-a Konora Mekgregora (Conor McGregor) i tako upisao 50. pobjedu u karijeri. Amerikanac nikad nije izgubio u profesionalnoj borbi. 

Flojd se već borio protiv Pak Mana 2015., a tada je bio bolji jednoglasnom odlukom sudaca. Sada su obojica u veteranskim godinama, Amerikanac ima 41, a Filipinac 39 godina tako da će biti zanimljivo vidjeti, ako doista dođe do borbe, može li Pakjao nanijeti Mejvederu prvi poraz u karijeri. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.