BORBA

Novi veliki K-1 okršaj BH. mašine Dževada Poturka i Rumuna Danijela Gite

On je pravi K-1 borac koji se borio sa svima. Rumuni su izrazili želju da se opet borimo, kaže naš sagovornik

F.Č.

22.9.2018

Dževad Poturak, proslavljeni K-1 borac, poznat pod nadimkom BH. mašina, 29. oktobra ponovo će ukrstiti rukavice sa čuvenim Rumunom Danijelom Gitom (Daniel Ghita). Borba će se održati u Klužu (Cluj), svega 22 dana nakon izbora u našoj državi, na kojima Poturak pod zastavom SBB-a i kao kandidat te stranke vodi drugu, zapravo - kako sam voli kazati - prvu borbu za bolje sutra aktuelnih i budućih naraštaja.

Ističe da mu, kad god se nađe uz zastavu svoje države i kad se začuju prvi taktovi himne BiH, srce na poseban način zaigra.         

- Moj zadnji nastup u Poljskoj je bila pobjeda protiv poljskog šampiona. Nije bilo nimalo lako.  Ipak sam uspio. Pobijedio sam mladog i ogromnog Poljaka. A sada borba na život i smrt za moju BiH. Meč protiv Daniela Gite - s neobičnih ushićenjem priča za "avaz.ba" Dževad Poturak.


Bit će to četvrti po redu susret ova dva prekaljena asa. U prethodna tri meča, Poturak je slavio jednom, a Rumun u dva navrata. Danijel Gita slovi za jednog od najopasnijih boraca današnjice.

- On je pravi K-1 borac koji se borio sa svima. Rumuni su izrazili želju da se opet borimo. Rumunija Vs BiH. Oni smatraju da je rezultat između nas i njih neriješen. Idemo ih onda pobijediti opet - kazuje Poturak i zaključuje:

- I ako sam prezauzet oko izbora, neki dan sam dao izjavu da sam u dobroj fizičkoj spremi. Potrudit ću se da to i dokažem. Idemo na trostruku pobjedu SBB, Fahro i Gita pada. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.