BORILAČKI SPORT

Stari poznanici spremaju spektakl

Četvrti meč dvije legende kik-boksa bit će održan u Klužu

N.D.

25.9.2018

Prije 10 godina Dževad Poturak je stigao do jednog zaista velikog skalpa. Tada je bosanskohercegovački borac savladao rumunskog diva Danijela Gitu (Daniel Ghita), što je bio izuzetan domet u svjetskim okvirima.

Konačan skor

Poslije toga su se borili još dva puta i Gita je oba puta pobijedio i u međusobnom skoru poveo sa 2:1. Očekivalo se da je to i njihov konačan skor.

Ipak, sada je potvrđena informacija da su Rumuni po svaku cijenu željeli vidjeti još jedan obračun njihovog ponajboljeg borca i to baš protiv Dževada Poturka. Sada su nešto stariji, ali nema sumnje da se priprema istinski teškaški spektakl prema K-1 pravilima. Mjesto događaja je Kluž, a vrijeme 29. oktobar.

- Rumuni su izrazili želju da se opet borimo. Naravno da sam prihvatio borbu iako je jasno da je Gita jedan od najopasnijih mogućih protivnika. On se borio sa svima. Iako sam prezauzet oko izbora, idem da se borim za BiH i da pobijedim. Uostalom, ja živim od sporta, a ne od bilo čega drugog. Uvijek sam spreman ući u ring, a tako je i ovoga puta - kaže Poturak.

Veliko interesiranje

Poturak i Gita će se sresti na manifestaciji pod nazivom Koloseum, a prema prvim informacijama, za ovaj meč vlada izuzetno veliko interesiranje. Očekivano, s obzirom na to da je Rumun već neko vrijeme bez meča, a njegove borbe protiv bh. borca su uvijek bile itekako zanimljive i neizvjesne.

U najavi ovog meča Rumuni su objavili da se susreću dvije legende velikog srca, borci koji ne štede ni sebe ni protivnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.