ŽESTOKO

Bokserski meč godine: Fjuri zaprijetio Vajlderu, moralo reagirati i osiguranje

Obojica dosad nemaju poraz u svojim karijerama

AFP

Telegraf.rs

1.10.2018

Bokserski spektakl godine bit će održan 1. decembra u Los Anđelesu između dva velika prvaka - Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Diontija Vajldera (Deontay Wilder).

Borci su danas odradili i svoje prvo suočavanje, koje nije proteklo onako kako su organizatori planirali. Ili možda jeste?

Naime, konferencija je, nakon uvodnih riječi boraca i njihovog prvog suočavanja oči u oči, prekinuta zbog fizičkog kontakta.

Osiguranje je moralo reagirati i razdvojiti borce, koji su se, nakon prozivanja i "trash talka", umalo potukli, prenosi "Telegraf.rs".

Fjuri je u svom stilu vrijeđao rivala i poručio mu da će ga prebiti, a kada mu je prišao nekoliko centimetara od lica, s uperenim kažiprstom, Vajlder je burno odgovorio i snažno ga odgurnuo.

Želio je Irac potom da se vrati do rivala, ali ih organizatori nisu pustili da ne bi došlo do neplanirane tuče, koju žele sačuvati za ring za dva mjeseca.

Fjuri i Vajlder se bore za VBC titulu. Obojica dosad nemaju poraz u svojim karijerama. Fjuri je u 27 borbi zabilježio isto toliko trijumfa, a 19 je dobio nokautom. Vajlder je, prema statistici, još brutalniji, pošto iz 40 borbi u karijeri ima isto toliko pobjeda, a čak 39 nokautom!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.