BORBA GODINE

Umalo da dođe do "šaketanja", Fjuri i Vajlder ne mogu bez skandala

Sve ću ovo iskoristiti protiv tebe

24 sata.hr

Avaz Sport

4.10.2018

Deontej Vajlder (Deontay Wilder) i Tajson Fjuri (Tyson Fury), dvojica sjajnih bokserskih teškaša, u tri dana su odradila i treću pres-konferenciju, ali ova posljednja je bila posebna, a ujedno i najvatrenija. Jedan drugog častili su uvredama, no ovaj put umalo da sve preraste i u fizički obračun.       

Iako su do njihovog meča ostala gotovo dva mjeseca, Deontej Vajlder i Tajson Fjuri već sada su spremni za okršaj, i to ne samo u ringu. Ovi teškaši, koji se za WBC naslov bore 1. decembra, umalo su se potukli na već spomenutoj konferenciji za medije u Los Anđelesu.    

Treća promotivna konferencija za medije u tri dana bila je ujedno i najžešća. U utorak i srijedu svašta su rekli jedan drugome, Fjuri je pokušavao fizički izazvati Vajldera, nakon čega je sve eskaliralo.    

Nakon što su uobičajeno odgovorili novinarima, Vajlder govori Fjuriju da je nervozan, nakon čega mu ovaj drugi odgovara da je jedan "blijedi mršavko". Fjuri ga odmah odgurava, a kad je došlo vrijeme da se Vajlder zaleti na Engleza, između njih su stali zaštitari.  

 - U bilo koje doba dana, sedam dana u sedmici, dva puta nedjeljom. Hajmo se*onjo. Pa vidite, ništa ne može bez svojih ljudi. Meni niko ne treba. Sam sam došao ovdje u SAD i nikoga se ne bojim. Hajde, kreni - vikao je Fjuri na Vajldera, a onda mu je Amerikanac odgovorio:  

- Vjeruj mi, sve ću to iskoristiti protiv tebe - kratko, ali jasno, reklo bi se, završava Vajlder.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.