SPEKTAKL

Nakon što je Habib brutalno pretukao Konora: Pojavio se snimak koji otkriva kako je započeo totalni haos u oktogonu

Nurmagomedov i dalje bez poraza u svojoj karijeri

Dnevnik.hr.

8.10.2018

Ne stišavaju se odjeci s velikog meča za titulu prvaka u lakoj kategoriji UFC-a između Habiba Nurmagomedova (Khabib) i Konora Mekgregora (Conor McGregor) u Las Vegasu te svega što je nakon toga uslijedilo, neviđenog haosa i masovne tučnjave.

Kao što je svima poznato, Habib je bukvalno pretukao i mučio Konora četiri runde, da bi ga na kraju i ugušio i tako odbranio svoju titulu prvaka u lakoj kategoriji.

Međutim, nakon toga je uslijedio haos, Habib je preskočio ogradu i napao jednog člana Mekgregorovog tima.

Potom je Habibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca. Čak su trojica članova Habibova tima nasrnula na Mekgregora, kojeg je na kraju policija morala štititi od daljnjih napada, prenosi Dnevnik.hr.

Nakon neviđenog haosa, smirivanja strasti i pregovaranja, Habib Nurmagomedov i Konor Mekgregor napustili su dvoranu uz posebnu policijsku pratnju. Predsjednik UFC-a Dejna Vajt (Dana White) odbio je staviti pojas oko struka Habibu, jer je smatrao da će nastati još veći haos ako to učini.

Habib se kasnije na press konferenciji izvinio zbog svog ponašanja, ali i branio kako je sve to bilo rezultat Mekgregorovih provokacija, koji je ismijavao svog protivnika zbog njegove vjere i nacionalnosti te mu vrijeđao oca.

Mekgregor se nije pojavio nakon što mu je dopušteno da napusti Arenu, ali već je odlučio kako neće podnijeti optužnicu protiv trojice Dagestanaca koji su ga napali u oktogonu. Umjesto toga, objavio je kratku poruku na Twitteru:

"Dobar udarac. Veselim se revanšu."

Međutim, novi snimak možda daje odgovor zašto je Mekgregor odustao od podizanja tužbe protiv Dagestanaca.

Na snimku se vidi da je Konor krenuo za Habibom kada je ovaj preskočio ogradu. Na ogradi je pokraj sebe vidio čovjeka iz Habibova tima i podlo ga udario šakom. Poslije toga počeo je čitav haos u oktogonu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.