NEVJEROVATAN RASPLET

Najveća borba u historiji pretvara se u cirkus: Habibu će na kraju oduzeti titulu, šef UFC-a zna šta se sprema

Haotična dešavanja nakon meča

AFP

Fightsite.hr

8.10.2018

Nakon haotičnih dešavanja u T-Mobile Areni, bilo je mnogo onih koji su se zapitali koliko bi tešku kaznu mogao dobiti Habib Nurmagomedov, piše "Fight Site".

Aktuelni prvak, podsjetimo, nakon velike pobjede nad Konorom Mekgregorom (Conor McGregor), odlučio je preskočiti ogradu i napasti Dilona Danisa, inače trening partnera i jednog od trenera irskog borca. Nakon toga je uslijedio veliki haos, bilo je okršaja na sve strane, kako u oktogonu tako i izvan njega.

Na pres-konferenciji poslije priredbe Dejna Vajt (Dana White) je dao svoje mišljenje o tome da li će možda Habib zbog svega viđenog ostati bez titule.

- Radi se o tome da kontrolu ima Atletska komisiji države Nevade, a oni će sigurno navaliti na njega, i to prilično jako. On se sada ne treba brinuti zbog mene, ali mora zbog Nevade. Guverner je bio večeras ovdje i pobjegao je iz dvorane, a to nije dobro - rekao je Vajt.

Predsjednik UFC-a dodaje da će Komisija kazniti Habiba na neki način, a o dužini njegove suspenzije će ovisiti priča o oduzimanju pojasa.

- Da, vjerovatno će ostati bez titule ako se bude radilo o dugoj suspenziji - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.