SKANDAL Haos nakon borbe

Najnoviji video otkrio sve: Mekgregor je prvi udario člana Habibove ekipe

Avaz Sport
10.10.2018 12:39

Već je nekoliko dana prošlo od najveće borbe u UFC historiji, a reakcije se ne stišavaju, pogotovo nakon haotičnog kraja i tuče koja se dogodila oko oktogona.

Kao što je poznato, Habib Nurmagomedov (Khabib) pobijedio je Konora Mekgregora (Conor McGregor) gušenjem u četvrtoj rundi i tako odbranio titulu prvaka UFC-a u lakoj kategoriji.

Nakon toga je Nurmagomedov, isprovociran dobacivanjima iz ugla Mekgregora, preskočio ogradu i nasrnuo na jednog od njegovih trenera, a u međuvremenu su Habibovi ljudi napali Mekgregora u oktogonu.

Međutim, na najnovijem snimku se vidi da je upravo Mekgregor prvi udario prijatelja Habiba, Islama Mahačeva, na što mu je ovaj uzvratio.

Tek poslije toga je u oktogon ušao drugi prijatelj Habiba, Zubair Tuhugov, koji je Irca nekoliko puta udario s leđa u glavu.

Mahačev i Tuhugov, inače i sami UFC borci, više nikad neće moći nastupati u toj organizaciji, što je potvrdio predsjednik UFC-a Dejna Vajt (Dana White)

- Cijeli život radim na promociji ovog sporta i MMA nije ovo što su oni napravili. Potvrđujem da je njihova karijera u UFC-u završena - zaključio je Vajt.

NA VRH