SPEKTAKL Ruski borac odbranio titulu u lakoj kategoriji

Priče o velikom revanšu Habiba i Mekgregora: "Može, ali morat će mu dati najveći iznos u historiji"

Piše: Fightsite.hr

Foto: AFP


Irski borac Konor Mekgregor (Conor McGregor) je već izjavio kako želi revanš protiv Habiba Nurmagomedova, koji, za sada, po tom pitanju nije ništa izjavio, ali zato je svoje mišljenje iznio njegov timski kolega Luk Rokhold (Luke Rockhold). 

Priča o potencijalnom revanšu svakako će neko vrijeme biti vruća tema, ali zbog potencijalne suspenzije Habiba to će neko vrijeme biti nemoguće. UFC će vjerovatno prvo htjeti svoju najveću zvijezdu Mekgregora vratiti pobjedama. 

Što se tiče Habiba i njegovih ambicija, on nikad nije birao protivnike, no Rokhold, njegov timski kolega, smatra kako će ovog puta ipak iznijeti neke svoje uvjete.

- Ukoliko želite revanš, ukoliko ljudi uistinu žele revanš i ukoliko misle kupiti prijenose za revanš, morat će platiti Habiba - rekao je Rokhold, a prenosi "Fightsite" te nadodao:

- Habibu trenutno u životu ne treba apsolutno ništa. Tako da mislim da će mu trebati dati mnogo, mnogo velik ček. Vjerovatno će mu morati dati najveći honorar u historiji MMA sporta. Znam Habiba, razgovarao sam s njim i ukoliko želite revanš, morat će se tu pojaviti rekordne brojke.

NA VRH