PRIZNANJA

Mirsad Bektić u posjetu BiH uz pratnju UFC kamera

Sve je krenulo od karatea

Arhiv

Index.hr

16.10.2018

Mirsad Bektić sve je veća zvijezda UFC-a, u kojem ima skor 13-1-0. Ovaj bosanskohercegovački borac je kao dijete iz Srebrenice napustio BiH s roditeljima i preko Italije i Njemačke preselio se u SAD, u Linkoln.  

Tamo ga je dočekao surov život pa se kao novi klinac u četvrti često morao i tući.

Bektić je sada posjetio rodnu BiH, što je snimio UFC Connected te emitirao na službenoj Facebook stranici. Sve je pošlo od teškog djetinjstva.   

- Bio sam još dijete, a ostala djeca su se ismijavala zato što sam nosio istu odjeću dva dana zaredom. Zbog toga sam se tukao sve vrijeme. U tome sam bio dobar i sada od toga živim - otkrio je Bektić svojevremeno u razgovoru za ''Lincoln Journal Star''.  

On je sjajnim nastupima i borbama stigao do osmog mjesta u poretku izazivača. Izgubio je od Darena Elkinsa (Darren), ali ima i dvije uzastopne pobjede, protiv Lamasa i Pepeja. 

Rat, nasreću, ne pamti jer je bio dijete, ali su mu u pamćenju ostale selidbe i odvojenost od oca nakon bijega iz ratom tada zahvaćene  Srebrenice.


- U Njemačkoj nam je isteklo vrijeme, majka Suada je otišla u Američku ambasadu i našli smo se u Linkolnu, s 9 godina učio sam novi jezik i nove običaje. Jedino što sam znao o Americi je bio reper Tupak Šakur (Tupac Shakur). Sve vrijeme sam se tukao, nikada se nisam povlačio - ispričao je Bektić, koji ima dvojicu starije braće. 

Otac ga je napustio, a u ratu je izgubio amidžu, tetku i rođake.

Sve je krenulo od karatea. Nakratko se okušao u bodibildingu, a u MMA je ušao kao 17-godišnjak i krenuo s pobjedama u amaterskim borbama.

- Tamo sam naučio da mogu napraviti tijelo da se vidi svaki mišić, da se vide rezultati i sav uložen trud - kaže ovaj 27-godišnji borac, koji ima samo jedan cilj - osvojiti pojas prvaka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.