NEVJEROVATNO

Meksikanac Saul Alvarez potpisao najveći ugovor u historiji sporta

Poznatiji pod nadimkom Kanelo

Agencije

Avaz Sport

18.10.2018

Meksički bokser Saul Alvarez, svjetski prvak u srednjoj kategoriji, ušao je u historiju potpisavši s medijskom platformom DAZN ugovor vrijedan čak 365 miliona dolara (oko 316 miliona eura).

Alvarez (28), poznatiji pod nadimkom Kanelo (Canelo) zbog riđe kose koju ima, tako je postao vlasnik najbogatijeg ugovora među sportistima. On je svojim ugovorom prestigao igrača bejzbola Đankarla Stantona (Giancarlo), koji je 2014. godine potpisao s Majami Marlinsima ugovor vrijedan 325 miliona dolara (550.000 KM) na 13 godina. 

Meksikančevih narednih 11 mečeva u pet godina bit će prenošeni samo na platformama DAZN-a, uključujući i njegov naredni meč s Britancem Rokijem Fildingom (Rocky Fielding) 15. decembra u Njujorku. 

Alvarez je prošli mjesec detronizirao Kazahstanca Genadija Golovkina u Las Vegasu i to mu je bila 50. pobjeda u karijeri, u kojoj ima dva neriješena meča i jedan poraz, od slavnog Amerikanca Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather). 

DAZN je sportska medijska platforma specijalizirana za borilačke sportove, a u SAD prodaju svoj program gledaocima za mjesečni iznos od 9,99 dolara (17 KM).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.