POTRESNA PRIČA

Šokantna ispovijest Tajsona Fjurija: Bio sam spreman da se ubijem, kupio sam novi Ferrari...

Alkohol i droga

AFP

Net.hr

26.10.2018

U najveće dubine svoje duše zaronio je bivši bokserski prvak  Tajson Fjuri (Tyson Fury), iskopao iz njih ružna sjećanja iz prošlost gostujući u podkastu Džo Rogana (Joe) kojem je i priznao da je želio oduzeti sebi život.

Neporaženi teškaški bokserski prvak (27 borbi, 27 pobjeda) dodirnuo je zvijezde onog trenutka kada je 2015. u borbi s Vladimirom Kličkom 2015. godine osvojio naslove po WBA, WBO, IBF i IBO verzijama. Okončao je time 10-godišnju vladavinu ukrajinskog šampiona, ali i upao u veliki problem.

Depresija

Samo nekoliko mjeseci nakon velikog uspjeha upao je Fjuri u depresiju i počeo razmišljati o najgorem scenariju.

- robudio bih se i zapitao zašto sam se ovog jutra probudio. A razmišljao sam tako imajući sve – novac, slavu, titule, ženu, obitelj i djecu, sve. Osjećao sam se, ipak, kao da ništa nemam. Bila je tu velika praznina popunjena blještavilom - počeo je svoje priznanje Fjuri pred kojim je borba za WBC naslov protiv Diontija Vajldera (Deontay Wilder).

Ubrzo mu je oduzet pojas prema IBF-u zbog dogovora uzvrata sa Kličkom, odnosno odbijanja da uđe u pregovore za obranu titule protiv Vječaslava Glazkova.

Nisam imao želju boriti se, vatra u meni nije gorjela. Pao sam u svakodnevnu depresiju. Neki će možda reći da sam tražio pažnju, ali onaj ko to nije doživio to ne može niti shvatiti - rekao je Fjuri. 

Alkohol i droga

Odvelo je to Furyja u svijet droge i alkohola…

Počeo sam se drogirati. Uzeo bih prostitutku, ne bih se vraćao kući. Nije mi bilo stalo do boksa niti do života, samo sam želio umrijeti. Ali, namjera mi je bila zabavljati se dok hodam tom stazom. A dok se borite s takvom bolešću najgore što možete napraviti jest okrenuti se alkoholu i drogi - ispričao je Fjuri. 

Umirovivši se s 27 godina Fjur je, navodi "news.com.au" koji donosi priču, postao tek drugi prvak među teškašima koji je ring napustio bez poraza. Striptiz klubovi i barovi bili su njegova svakodnevica, a onda je odlučio napraviti nezamislivo.

‘Samo sam želio umrijeti’

- Svima sam otežavao, niko me nije mogao urazumiti. Počele su se rojiti gluposti u mojoj glavi. Kupio sam novi Ferrari u ljeto 2016., otišao na autoput, podigao mu brzinu do 305 km/h vozeći se prema mostu. Ni za što nisam mario, samo sam želio umrijeti. Ali, dok sam jurio prema mostu u glavi sam čuo glas: Ne, ne radi to Tajsone, misli na svoju djecu, porodicu, sinove i kćeri koji će odrastati bez oca - kaže Fjuri. 

Fjuri se tresao nakon što je automobil skrenuo sa putanje koja ga je vodila u smrt i da je tada donio odluku da na takvo što nikada više ne pomisli. Vratio se boksu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.