VELIKANI

Najveći Habibov uzor je Muhamed Ali, pogledajte zbog čega

U prigodnom, emotivnom videozapisu koji je objavio na svom Instagram profilu povezao je arhivske snimke Alija sa svojom pripremom za borbu s Ircem

Arhiv

Fosmedia.me

27.10.2018

Habib Nurmagomedov (Khabib) ne krije ko mu je uzor u svijetu borilačkih vještina i često spominje najvećeg boksera od svih - Muhameda Alija (Muhammad Ali). 

- Želim biti najveći, kao Muhamed Ali. Ove sedmice gledao sam borbu Muhameda Alija i Džoa Frejzera (Joe Frazier) - rekao je on. 

- Mislim da je Habib za muslimane novi Muhamed Ali - primijetio je turski umjetnik Mehmet Emin Turkmen, koji je nacrtao mural na kome je prikazao scenu s kraja borbe u Las Vegasu, u kojoj je Dagestanac savladao Konora Megregora (Conor McGregor) prekidom u četvrtoj rundi.


Sam Habib se, tri sedmice nakon najveće pobjede u svojoj karijeri, prisjetio velikana.

U prigodnom, emotivnom videozapisu koji je objavio na svom Instagram profilu povezao je arhivske snimke Alija sa svojom pripremom za borbu s Ircem.

View this post on Instagram

#Alhamdulillah

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

 - Rekao sam vam svima, svim mojim kritičarima, da sam najveći svih vremena, rekao sam vam danas, i dalje sam najveći svih vremena, nikada me nećete poraziti - kao moto se provlače riječi Muhameda Alija.

Habibov komentar uz video je kratak. Dagestanac je dopisao "Elhamdulillah", odnosno, "Hvala Allahu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.