MMA

Ako Mejveder želi borbu s Habibom, onda to mora biti u oktagonu

Index.hr

30.10.2018

Predsjednik najjače svjetske organizacije MMA boraca, Dana Vajt (White), ne želi ponoviti grešku koju je napravio kod borbe između Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather) i Konora mekgregora (Conora McGregora) kada i ako Amerikanac ukrsti rukavice s Habibom (Khabib) Nurmagomedovom.

- Ako Mejveder želi borbu s Habibom, to će biti po pravilima UFC-a. Nećemo se boksati s njim. Jednom smo to napravili i dosta nam je. Ako se želi boriti, dobit će pravu borbu, pravu tuču - rekao je Vajt.

Njemu, a prije svega i velikoj većini pravih ljubitelja borilačkih vještina nije se svidjelo ono što se dogodilo u Las Vegasu, a to je da je UFC prvak pristao ući u boksački ring gdje je Amerikanac ipak neprikosnoven. Istina, Irac je to napravio zbog izdašne novčane nagrade. Ali, meč je protekao i završio tako kako je završio, prekidom u 10. rundi budući da je Mekgregor potpuno izgubio snagu nakon što je primio gomilu udaraca.

Bila je to klasična igra miša i mačke u kojoj je bio cilj sakupiti što više miliona od TV pretplata. UFC je u tome i uspio, ali ipak Vajt i njegova družina odlučila je ne ponoviti takav cirkus.

Još je dosta upitnika oko potencijalnog okršaja Amerikanca i Dagestanca i po kojim pravilima će se, ako do borbe dođe, boriti. Nurmagomedov je nakon uvjerljive pobjede nad Mekgregor i obrane šampionskog pojasa u lakoj kategoriji malo poletio i najavio meč protiv Mejveder na čuvenom moskovskom stadionu Lužnjiki pred oko 100 hiljade gledatelja.

S druge strane, Mejveder mlađi potvrdio je da će se boriti s razbijačem iz Dagestana, ali uz ogromnu kompenzaciju za to. Pitanje je bi li bokser i pristao ući u oktagon gdje, budimo realno, nema nikakve šanse protiv Habiba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.