LEGENDA Jedan od najvećih boksera svih vremena

Kličko razmišlja o povratku u ring: Želim biti najstariji prvak svijeta u teškoj kategoriji

I dalje je u fantastičnoj formi

Antenam.net
05.11.2018 19:15

Foto: AFP

Jedan od najvećih boksera svih vremena koji se oprostio od plemenite vještine prošle godine nakon poraza od Entonija Džošue (Anthony Joshua) Vladimir Kličko izgleda razmišlja o povratku u ring. 

Znate šta, mora postojati dobar razlog da se vratim u ring. Nešto neobično, možda čak izuzetno mora da se dogodi da ja ponovo stavim rukavice i krenem u mečeve. Ali, i dalje sam u fantastičnoj formi, mada ne znam koliko ću još moći da je držim na ovom nivou. Ako budem 45-godišnjak koji i dalje voli boks, osjeća leptiriće u stomaku kada pomisli na borbu, razmislio bih o rekordu, to jest o tome da budem najstariji prvak svijeta u teškoj kategoriji. Jer tu je ispred mene samo Džordž Formen (George Foreman) - rekao je Ukrajinac koji je rođen 25. marta 1976. 

Legendarni Amerikanac je oko struka stavio IBF i WBA šampionske pojaseve s punih 45 godina kada je novembra 1994. savladao do tada neporaženog Majkla Murera (Michael), čitave dvije decenije nakon gubitka prve titule. To jest poraza od čuvenog Muhameda Alija (Muhammad) u Kinšasi. 

Kličko i njegov brat Vitalij nisu baš omiljeni širem sloju ljubitelja borilačkih vještina pošto su pobjeđivali "dosadno", to jest savršeno koristeći svoje prednosti - prije svih visinu, kao i izuzetno sportsko obrazovanje. 

Upravo zato bi mlađi Vladimir mogao slobodno nastaviti da se bavi ovim poslom, a s obzirom na to kakva je konkurencija pri vrhu, izuzimajući Džošuu i Diontea Vajldera (Deontay Wilder), eventualno Tajsona Fjurija  (Tyson Fury) vjerovatno bi se uskoro našao u prilici da osvoji novu titulu.

NA VRH