BORILAČKI SPORTOVI

Bektić povrijeđen, otkazao borbu protiv Moikana

Ostao bez velike prilike za najveći skok na rankingu

Mirsad Bektić. Fightsite.hr

Fightsite.hr

16.11.2018

Mirsad Bektić zbog pobjede ostaje bez velike prilike, odnosno prisiljen je otkazati borbu protiv Renata Moikana (Moicano), koju je trebao odraditi idućeg mjeseca na UFC 231.

Nažalost, nije se pojavila informacija o kakvoj povredi je riječ, no Mirsad Bektic (13-1, 6-1 UFC) je već uklonjen s programa eventa u Torontu. Ovim ostaje bez velike prilike za najveći skok na rankingu do sada, budući da je Moikano šesti borac kategorije, ali i službena zamjena za glavnu borbu istog eventa, onu između Maksa Holoveja (Max Holloway) i Brajana Ortege (Brian) za titulu UFC prvaka perolake kategorije.

UFC je otkrio kako već traži zamjenu za Bektića, budući da Brazilac svakako ostaje na programu zbog navedenog razloga. Njemu izbor protivnika, vjerovatno, neće puno značiti, budući da je svakako na jednu pobjedu od napada na titulu, no Bektića će se ovime podosta usporiti, budući da bi eventualnim trijumfom nad Moikanom i on napokon postao relevantan kandidat za izazivača. 

Trenutno nije poznato apsolutno ništa o prirodi povrede te o tome kada bi se Bektić, koji dolazi iza sjajne pobjede nad Ričardom Lamasom (Ricard), mogao vratiti u kavez. 

Ukoliko povreda bude ozbiljnija, vrlo lako se može dogoditi da ga borci poput Zabita Magomedšaripova (Magomedsharipov), Arnolda Alena (Allen) ili Aleksanda Volkanovskog (Alexandr), koji su u strašnom naletu, bace u drugi plan.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.