NOVA BORBA

Habibov otac najavio: Nudimo revanš Mekgregoru u bokserskom ringu

Obojicu čekaju duže suspenzije iz UFC-a

Nurmagomedov: Pobijedio Konora 6. oktobra u Las Vegasu. AFP

Index.hr

19.11.2018

Konora Mekgregora (Conor McGregor) i Habiba Nurmagomedova (Khabib) čekaju duže suspenzije iz UFC-a nakon tučnjave i skandala poslije njihove dugoočekivane borbe u UFC-u prošlog mjeseca.

Nurmagomedov je uvjerljivo pobijedio Mekgregora, koji traži revanš i mogao bi ga dobiti, ali - u bokserskom ringu, ako je vjerovati Habibovom ocu Abdulmanapu. Nakon što je saznao za suspenziju, Habib je najavio da je spreman povući se iz UFC-a i izazvati Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather) baš kao što je to učinio i Konor. 

- Habib je pokazao koliko je dobar i siguran sam da bi bio uspješan i u drugim disciplinama. Da, zainteresirani smo za bokserski meč protiv Konora. Mislim da bi moj sin pobijedio i u tom meču jer ima sve predispozicije za to. Zainteresirani smo za takvu borbu - rekao je Abdulmanap. 

Podsjetimo, nakon što je Nurmagomedov pobijedio Konora 6. oktobra u Las Vegasu, u ringu i oko njega počela je masovna tučnjava koju je započeo upravo Habib. Odmah po završetku borbe preskočio je kavez i jurnuo na člana Konorova tima, a njegovi ljudi su za to vrijeme u ringu napali Mekgregora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.