SPREMA SE SPEKTAKL

Golijat protiv Golijata: "Iranski Hulk" i "Najstrašniji čovjek na planeti" se bore u MMA

Poljska organizacija KSW je spremna da da licencu obojici aktera

Vijesti.me

21.11.2018

Dvojica džinova, 204 cm visok i 145 kilograma težak bodibilder i glumac iz Engleske Martin Ford (Martyn), i 186 cm visok i čak 176 kilograma težak Iranac Sahad Garibi (Sajad Gharibi) mogli bi uskoro da se oprobaju u MMA spektaklu, koji po mnogima bi bio borba za fizički najjačeg čovjeka na planeti, prenose svjetski mediji.

Poljska organizacija KSW je spremna da da licencu obojici aktera, kako bi borba bila zagarantovana, iako ni jedan ni drugi nemaju nikakvu prethodno MMA iskustvo.

Garibi, koji je znatno niži od forda, ali ima zato i 30 kg viška bavio se svojevremeno rvanjem koje je nacionalni sport broj jedan u Iranu, ali se svejedno smatra za početnika u MMA.

Njega inače krasi nadimak "Iranski Hulk", a svjetski je postao pozant i kao jedan od boraca protiv Islamske države.


Forda sa druge strane mediji zovu "nasjtrašnijim čovjekom na planeti", osim što je jedan od svjetskih najpoznatijih bodibildera, poznat je i po par epizodnih uloga u holivudskim ostvarenjima, od kojih je svakako najpoznatiji "Kingsman: Zlatni krug". 


Britanac je poznat po svojoj ishrani, a poznat je njegov doručak koji se pravi od 20 bjelanaca, tri cijela jajeta, 300 grama sira, soja sosa i maslinovog ulja.


KSW kao organizacija je osnovana 2004. godine, ali je razvila reputaciju svojevrsne "predstave za široke mase", koja nema vrijednost među pravim fanovima MMA.

Marius Pudžanovski (Mariušu), poljski petostruki osvajač titule "Najsnažnijeg čovjeka na Zemlji" je nastupao pod okriljem KSW-a, (ima rezultat od 12 pobjeda, 6 poraza i jednog neriješenog meča), mogao bi da bude izazivač pobjedniku ovog meča. 

Mnogi bi željeli da vide i Haftora Bjornsona (Hafthor Bjornsson), akutelnog "Najsnažnijeg čovjeka na Zemlji", poznatog i po ulozi "Planine" u "Igri prijestola" u ovoj kombinaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.