SPEKTAKL

Bliži se meč Nurmagomedov - Mejveder, odluka pada 10. decembra

Sve je na Sportskoj komisiji Nevade

Nurmagomedov: Skroman, kao i uvijek. Twitter

Index.hr

26.11.2018

Habib Nurmagomedov (Khabib Nurmagomedov) je nakon legendarne pobjede nad Konorom Mekgregorom (Conor McGregor) 6. oktobra u Las Vegasu i obračuna s Ircem i njegovom ekipom u i oko oktagona postao planetarno poznat.  

Dagestanac je skroman. Nije navikao niti voli toliko jaka svjetla scene pa se u posljednji mjesec potpuno izgubio s objektiva medija. Ali ipak, danas je u Moskvi promovirao svoju autobiografiju.  

Prisutne predstavnike medija, naravno, najviše je zanimalo šta se događa s borbom koju treba ugovoriti s legendarnim bokserom Flojdom Mejvederom (Floydom Mayweatherom) mlađim, koji je već prošle godine istog tog Mekgregora pobijedio u 10. rundi bokserskog odmjeravanja snaga. 

Mejveder mlađi sada želi pružiti priliku i Nurmagomedovu, o čemu će se mnogo više znati kada Sportska komisija Nevade konačno odluči o kaznama zbog događanja nakon meča Nurmagomedov - Mekgregor.   

Datum te odluke je 10. decembar. 

Zasad nije jasno kakve će biti kazne, ali je zato Komisija zadržala polovinu Habibove zarade, tj. milion dolara dok se vijećanje ne završi.  

A da će borbe između njega i Amerikanca biti, Nurmagomedov je u potpunosti uvjeren. On bi eventualnom pobjedom možda i potvrdio status vrhunskog borca u historiji borilačkih sportova, ali bi svakako usput i finansijski osigurao i nekoliko generacija nasljednika. 

- Za historiju, ali i zbog novca i sportskog izazova bitka s Mejvederom bit će interesantnija. Ljudi vole vidjeti kako prvak pada, a kada on stalno pobjeđuje, to nije zanimljivo. On je pobijedio u 50 mečeva u boksu, a i ja sam neporažen - objašnjava UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Nurmagomedov.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.