HRVATSKA

Faris Avdić, član Bushido tima: Bila mi je čast boriti se s evropskim šampionom

Zahvalio i svom treneru Ismiru Juski i ekipi koja mu je pomagala tokom priprema

Faris Avdić na pobjedničkom podiju

Avaz.ba

10.12.2018

Faris Avdić, član akademije borilačkih sportova Bushido Sarajevo, nastupio je drugi put na profesionalnom turniru (Croatia National Pro Championship) koji je održan u Hrvatskoj. Ovaj turnir je profesionalnog karaktera i samim tim okupio je neke od najboljih svjetskih i regionalnih boraca.

U izuzetno teškoj konkurenciji naš takmičar Faris Avdić uspio je ostvariti zavidan uspjeh i tim činom dokazati da naša zemlja, što se tiče ovog sporta, stoji rame uz rame s drugim naprednijim i bogatijim zemljama koje ulažu mnogo više u svoje takmičare.

Avdić je osvojio bronzanu medalju u poluteškoj kategoriji (94 kg) te srebrenu medalju u apsolutnoj kategoriji.

- Veoma sam zadovoljan ostvarenim rezultatom s obzirom na to da sam imao čast da se borim s evropskim šampionom. Nažalost, tu borbu sam izgubio nekom čudnom odlukom sudija. Lično smatram da je ishod borbe trebao biti drugačiji, ali šta je tu je, ne tražim alibi za izgubljenu borbu - kazao je Faris.

Istakao je da je bio spreman, ali da jednostavno nekad sreća nije na strani borca. Dodao je i da je zadovoljan postignutim.

- U apsolutnoj kategoriji zauzeo sam drugo mjesto i time potvrdio da naši ljudi mogu parirati i regionalnoj i svjetskoj klasi boraca - istakao je ovaj borac.

Zahvalio je i svom treneru Ismiru Juski i ekipi koja mu je pomagala tokom priprema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.