NOVI IZAZOV WBC-jev teškaški prvak

Vajlder: Džošuin tim preklinje da dogovorimo borbu

Dok cijeli svijet čeka revanš Fjurija i američkog bokera

Index.hr
11.12.2018 18:25

Vajlder: Džošua je imao svoju priliku

Foto: AFP

Deontej Vajlder (Deontay Wilder) i dalje je WBC-jev teškaški prvak. Tajson Fjuri (Tyson Fury) ga je doveo do limita, mnogi misle da je trebao osvojiti pojas, ali dva nokdauna Fjurija natjeralo je sudije da borbu ocjene nerješenim rezultatom.

Cijeli bokserski svijet zbog toga želi vidjeti revanš Fjurija i Vajldera, a sve manje se priča o Entoniju Džošui (Anthony Joshua), teškaškom prvaku prema IBF, WBO i WBA verziji. Vajlder je rekao da Džošuin tim preklinje za borbom koja bi ujedinila sve teškaške pojaseve u boksu.

Definitno preklinju sada. Njegov menadžment pokušava odjednom stupiti u kontakt s mojim menadžmentom. Ali imao je on svoju priliku. Imao je puno prilika. Mogao se boriti protiv Luisa Ortiza, mogao se boriti protiv mene, mogao se boriti protiv Fjurija. Ljudi žele vidjeti ko je najbolji, pogotovo nakon posljednje borbe s Fjurijem. Uvijek ću reći da sam najbolji,, sve dok me neko ne pobijedi - rekao je Vajlder.

I Džošuin promotor Edi Hern (Eddie Hearn) kaže da je Vajlder prvi izbor Džošue za sljedeću odbranu naslova. 

- Vajlder je naš prvi i zlatni izbor. Entoni će tako postati neosporen prvak i mislim da je pošteno da Fjuri dobije svoju priliku nakon njega - rekao je Hern.

NA VRH