DŽUDO

Larisa Cerić na Mastersu u Guandžouu

Veći dio sezone na prvom mjestu

Larisa Cerić zauzima treće mjesto na rang-listi. Arhiv

Fena

12.12.2018

Najbolja bosanskohercegovačka sportašica u ovoj godini, džudašica Larisa Cerić narednog vikenda će učestvovati na elitnom Masters turniru u kineskom Guandžouu. 

Pravo nastupa na završnom turniru sezone imaju po 16 najboljih džudaša i džudašica sa svjetske jakosne rang-liste u svakoj kategoriji. 
Cerić će u Kini ponoviti uspjeh ostvaren prošle godine, kada je osvojila treće mjesto, i tako završiti još jednu sjajnu sezonu u kojoj je osvojila srebro i bronzu na evropskom i svjetskom prvenstvu.  

- Prošle godine na ovom turniru bila sam treća, nadam se da bih mogla ponoviti taj uspjeh. Sezona je bila naporna, posljednje vrijeme imala sam nastup na pet-šest turnira. Osjećam se dobro, imam samopouzdanje i nadam se da ću uspjeti da dođem u priliku da se borim za medalju, eventualno da dođem u finale ili pokušam da budem prva, nikad se ne zna, svako takmičenje je priča za sebe - kazala je Cerić. 

Jedina bh. predstavnica na turniru u najtežoj ženskoj kategoriji više od 78 kg na rang-listi trenutno zauzima visoko treće mjesto, iako je veći dio sezone bila na vodećoj poziciji. 

Na Masters turniru će učestvovati 234 džudaša i džudašice iz 53 države.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.