SPORT

Na Međunarodnom turniru "Hakija Turajlić" bokseri iz 30 zemalja

Dom mladih u KSC Skenderija

Finalne borbe u subotu. Fena

Fena

13.12.2018

Međunarodni memorijalni bokserski turnir "Hakija Turajlić", 22. po redu, bit će održan u subotu, 15. decembra, u sarajevskom Domu mladih.

Na turniru će učestvovati oko 30 boksera iz Mađarske, Slovačke, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Austrije i Bosne i Hercegovine. 

- Ovo je jedan od turnira s najvećom tradicijom u regiji. Prvi je održan 1994. godine i do sada je ugostio boksere iz više od 20 zemalja. O značaju turnira najviše govori podatak da je 2003. godine uvršten u kalendar Evropske bokserske federacije. Učestvovali su bokseri koji su kasnije osvajali brojne titule - kazao je Mustafa Demir, dopredsjednik Organizacionog odbora turnira.

Direktor turnira Said Čolpa ističe da će finalne borbe biti održane u subotu u 18 sati u Domu mladih Skenderija, te da će uporedo sa seniorskim borbama biti održane i borbe u mlađim kategorijama.  

- Bosnu i Hercegovinu će predstavljati petnaestak boksera, a njihove borbe će pratiti selektor reprezentacije BiH Almedin Fetahović. On će da prati njihovu formu pred buduće turnire i takmičenja - objašnjava Čolpa.  

Selektor reprezentacije BiH Almedin Fetahović još jedanput je naglasio da je turnir organiziran u znak sjećanja na velikog čovjeka i privrednika koji je dao život za Bosnu i Hercegovinu, te da bi nadležni organi vlasti trebali više posvetiti pažnje ovakvim događajima.  

Dodaje da organizatori očekuju kvalitetan turnir od kojeg će posebnu korist imati mladi bokseri kojima je potrebno sticanje iskustva kroz borbe.  

Organizator turnira je Bokserski savez BiH, a tehnički organizator Bokserski klub Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.