LEGENDA

Kličko želi povratak: Pobijedio bih svakoga u teškoj kategoriji

U aprilu prošle godine završio karijeru

Kličko: Razmatra povratak u ring. AFP

Index.hr

14.12.2018

Bivši svjetski teškaški prvak Vladimir Kličko navodno razmatra povratak u boks nakon što je u aprilu prošle godine završio karijeru.

Ukrajinski bokser, koji je titulu svjetskog prvaka uspješno branio deset godina, oprostio se od boksa nakon poraza tehničkim nokautom od Entonija Džošue (Anthony Joshua) te je u penziju otišao s omjerom 64-5. Džošouin promotor Edi Hern (Eddie Hearn) rekao je za iFL TV da je Kličko Britancu poslao poruku.

- Želim se vratiti. Osjećam da mogu pobijediti svakoga ko se bori u teškoj kategoriji - poručio je Kličko. 

Klička su nekoliko puta pozivali da se vrati iz penzije i ponovo boksa, ali 42-godišnji Ukrajinac je to odbijao. No, sad je sam aktuelizirao priču o povratku o kojem nema još nikakve službene potvrde. 

Džošua bi se 13. aprila trebao boriti s Vajlderom (Deontay Wilder) na Vembliju, ali je ta borba upitna nakon što su počeli pregovori o Vajlderovom mogućem revanšu s Fjurijem (Tyson Fury). 

Podsjetimo, nedavni meč Fjurija i Vajldera završen je remijem, a priče o novoj borbi počele su praktički odmah nakon meča.

Tako bi Džošua, aktuelni svjetski prvak po svim verzijama, mogao ostati bez protivnika u borbi za odbranu titule, a njegov agent vjeruje da bi upravo Kličko mogao uskočiti u taj termin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.