JUDO

Osvojili više od 100 medalja

Judo klub „OLIMP“ je prepozantljiv po tome što posljednje četiri godine organizira besplatnu školu judoa i kursa samoodbrane za osnovce i srednjoškolce

Sa jednog od nedavnih turnira

B. T.

24.12.2018

Takmičari judo kluba OLIMP su u prethodna tri vikenda učestvovali na tri međunarodn turnira i osvojili 18 medalja. Radilo se o međunarodnim turnirima „Kup grada Sarajeva“, „Kakanj open“ i “Vitez open“. Ovaj judo klub oformljen 2011 godine i trenutno ima više od 70 aktivnih članova, koji treniraju u četiri sekcije na tri lokacije u Sarajevu.

Treninzi su prilagođeni ovisno o polu i uzrsatu a za rad u sekcijama su zaduženi: Anes Ličina- majstor Judo-a 4 dan i aktuelni policijski viceprvak Evrope, Mirsad Omanović, Faruk Tahmiščić i Alem Dacić.

Orijentirani na prevenciju vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije

Judo klub OLIMP je prepozantljiv po tome što posljednje četiri godine organizira besplatnu školu Judo-a i kursa samoodbrane za osnovce i srednjoškolce iz Kantona Sarajevo u trajanju od tri mjeseca i projektima koji su prvenstveno orijentirani na prevenciju vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije u kojima je bilo uključeno više od 200 djece iz svih općina u Katnonu Sarajevo.

Klub je u ovoj godini učestvovao na 13 takmičenja u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj i takmičari ovog kluba osvojili su više od 100 medalja. Kako poručuju iz kluba, ovakvi izuzetni rezultati prvenstveno za najmlađe ne bi bili moguće bez ozbiljne posvećenosti radu sa mladima i entuzijazmu trenera i nesebičnu pomoć i podršku njihobih prijatelja i dokazanih partnera koji im pomažu u radu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.