NOVI SPEKTAKL

Vajlder: Glupo je prihvatiti meč protiv Džošue kad je tu Fjuri

WBC-jev teškaški prvak

Vajlder: Želi dokazati da je najbolji. AFP

24sata.hr

25.12.2018

Entoni Džošua (Anthony Joshua) i njegov promotor Edi Hern (Eddie Hearn) sad na sve načine pokušavaju dogovoriti meč protiv Deonteja Vajldera (Deontay Wilder), kako bi Džošua ujedinio pojaseve i postao apsolutni prvak svijeta. Ali kako stvari stoje, čini se da od tog meča zasad neće biti ništa.

Deontej Vajlder i Tajson Fjuri (Tyson Fury) zadivili su svijet u bokserskom spektaklu koji je završio neriješeno i svi žele vidjeti revanš. 

- Bilo bi glupo boriti se s nekim drugim kad imate meč o kojem svi pričaju. To bi jednostavno bilo baš glupo. Definitivno sam za borbu protiv Fjurija, nas dvojica moramo odraditi revanš. To je bila kontroverzna borba i kad je tako, morate je ponoviti - rekao je Deontej Vajlder, koji je ostao puno toga dužan u tom meču.

Tajson Fjuri nadboksao je Vajldera kao niko dosad i to nakon dvije godine pauze od boksanja i epizode s alkoholom, drogom i depresijom. Poigravao se s prvakom 10 od 12 rundi, ali je dvaput završio na podu što je bilo presudno da meč završi neriješeno.

Fjuri je dvije godine bio bez boksa, smršavio je 70 kilograma i ušao u ring prvaku od kojeg se očekivalo da potvrdi da zasluženo drži taj pojas koji Džošua toliko želi. No Vajlder je veći dio borbe bio nemoćan, a sad je željan pokazati da je bolji od Fjurija. Želi to dokazati drugima, ali i sebi, jer u prvom meču veći dio borbe bio je u drugom planu, ringom je dominirao Tajson Fjuri.

- Sad me ih Džošuinog kampa mole za borbu. Odjedanput, njegov menadžment pokušava doći do mog. Mogao je uzeti tu priliku, imao ih je puno, mogao se boriti s Ortizom, sa mnom, s Fjurijem. No ljudi žele znati ko je najbolji, pogotovo nakon ove borbe s Fjurijem, a ja uvijek pokušavam pokazati im ko je najbolji - rekao je Vajlder.

Prilično je izvjesno da 13. aprila na Vembliju neće boksati Entoni Džošua i Deontej Vajlder.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.