BORILAČKI SPORTOVI

Incident kod Rio de Žaneira: Na UFC borca Aleksa Oliveira bacili granatu, završio u bolnici

Dok su se nasilnici svađali s njegovom porodicom

Oliveira nakon jedne od pobjedničkih borbi. Printscreen

Avaz.ba

26.12.2018

UFC borac Aleks Kauboj Oliveira (Alex "Cowboy") prošao je kroz pakao u rodnom gradu blizu Rio de Žaneira, samo tri sedmice nakon borbe protiv Gunara Nelsona (Gunnar).

Poznato je koliko zna biti opasno u Brazilu, ovaj put je to Oliveira osjetio na svojoj koži za Božić, pošto su mu vadili krhotine granata iz nogu!

- Neki tip je uperio pištolj u mog nećaka, tad je počelo guranje. Imali su mačete, noževe, granate - ispričao je Oliveira, na kojeg je neko na kraju i bacio granatu.

''Bio sam u maminom automobilu i išao sam da sipam gorivo. Vidio sam članove svoje porodice kako se s nekim svađaju. Nakon što je neko uperio pištolj u mog nećaka, umiješao sam se i prema meni je doletjela granata. Krhotine su završile u mojoj nozi i stopalu - ispričao je Oliveira.

Imao je i sreće Brazilac, pustili su ga iz bolnice istog dana poslije intervencije, a on je otišao direktno u policiju da bi se pronašli svi počinioci.

Oliveira je, inače, jedan od najpoznatijih brazilskih UFC-ovaca, u karijeri ima 19 pobjeda i samo šest poraza, a bori se u velter kategoriji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.