BOKS

Robin Blek: Meč Mejvedera i Nasukave je bio cirkus, ali ne i namještaljka

Borba trajala 138 sekundi

Tri puta rušio Japanca. Screenshot

Index.hr

3.1.2019

Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) zaradio je devet miliona dolara za 138 sekundi nakon što je u egzibicijskoj borbi u Japanu nokautirao Tenšina Nasukavu (Tenshino Nasukawa). 

Legendarni američki bokser triput je srušio domaćeg borca, dva puta desnicom, a borba je prekinuta nakon što je Nasukavu pogodio lijevim krošeom. Mnogima je izgledalo da je borba namještena.

I Brendan Šaub (Schaub), bivši UFC borac koji trenutno vodi popularan podkast, vjeruje da je borba bila namještena jer je Japanac, činilo se putem TV-a, olako padao.

- Vidio sam bolju glumu u pornićima. Flojd je bio Flojd, išao je naprijed, bio je agresivan, tako da nije teško namjestiti ovakav meč. Ali Tenšinu trebaju lekcije glume. Trebali su mu objasniti neke stvari u "Hollywoodu", kako primiti udarac, kako pasti. Čak niti kadar u kojem je plakao, niti to nije bilo dobro. Naravno da je ovo bilo lažno. Ali koga briga -

Međutim, kanadski MMA stručnjak Robin Blek (Black) detaljno je analizirao udarce koje je Mejveder zadao Japancu, inače kikbokseru i zaključio da nema ni govora o namještaljci. 

- Meč je bio cirkus, ali ne i namještaljka - izjavio je Blek. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.