BORILAČKI SPORTOVI

Britanski mediji špekuliraju: Kličko mijenja Džošuu i bori se protiv Vajta na Vembleju!

Već neko vrijeme dolaze informacije kako Ukrajincu nedostaje bok

Vladimir Kličko. Printscreen

Fightsite.hr

12.1.2019

Britanski mediji ovih dana intenzivno pišu o vijesti koja bi, ako se potvrdi tačnom, mogla biti prava bomba. Naime, govori se o tome kako Entoni Džošua (Anthony Joshua) ipak neće nastupiti u aprilu na Vembleju, nego da bi njegovo mjesto trebao zauzeti Vladimir Kličko (Wladimir Klitschko). Ukrajinac bi se trebao vratiti i boriti protiv Dilijana Vajta (Dillian Whyte).

Ugledni magazin "Sun" prvi je izašao s vijesti kako je Džošua donio odluku o odlasku u Ameriku te da to misli napraviti odmah. Time bi propao njegov meč 13. aprila, što je datum za koji je već rezervirao Vembli stadion. Budući da do Deonteja Vajldera (Deontay Wilder) ili Tasona Fjurija (Tyson Fury) vjerovatno neće doći, Džošua ozbiljno razmišlja o probitku na američko tržište. Tome vjerovatno pridonosi činjenica da bi mu za protivnika na Vembleju ostao Vajt, a to se ne čini kao meč koji Džošua želi, posebno jer je Vajta već jednom ranije savladao. 

Kako je stadion rezerviran i nešto se tada svakako mora odraditi (u suprotnom Matchroom boxing treba platiti penale), promotor Edi Hirn (Eddie Hearn) je već počeo razmišljati o drugim opcijama. Stupio je u kontakt s Vladimirom Kličkom, s kojim je ostao u jako dobrim odnosima nakon meča Ukrajinca i Džošue te mu je, kako britanski novinari prenose, ponudio povratak na najčuvenijem evropskom stadionu.

Džošua bi, prema istim informacijama, svoj prvi američki meč trebao odraditi protiv Džerela milera (Jarrell Miller), čime bi tamo pokušao prezentirati svoje vještine te stvoriti dobru podlogu za budući “supermeč” protiv Vajldera ili Fjurija. S druge strane, već neko vrijeme dolaze informacije kako Kličku nedostaje boks, da je konstantno u punom treningu te da bi se u slučaju prave ponude svakako vratio.

Ovo je za sada tek informacije koju je, popraćenu vlastitim razmišljanjem, prenio elitni britanski novinar Stiv Bans (Steve Bunce). No, gledajući da se našla u nekoliko elitnih medija, kao i na BBC televiziji, nikako ju ne smijemo zanemariti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.