POTVRĐENO

Rusija: UFC organizira najveći event u historiji

Stadion ima službeni kapacitet od 65 hiljada mjesta

Printscreen

Index.hr

12.1.2019

UFC će 20. aprila drugi put u svojoj historiji održati event u Rusiji. Ovog puta odlučili su se za stadion Krestovski u Sankt Peterburgu. 

Radi se o najskupljem stadionu u Evropi, čija je devetogodišnja izgradnja koštala nešto više od milijardu eura, a ugostio je sedam utakmica na proteklom Svjetskom prvenstvu, među ostalima, polufinale između Francuske i Belgije te utakmicu za treće mjesto. 

Stadion ima službeni kapacitet od 65 hiljada mjesta, ali s obzirom na to da bi se stolice postavile i na sam travnjak, uz kavez, UFC bi mogao raspolagati kapacitetom od 80 hiljada mjesta. 

Tako bi to postao daleko najveći UFC event prema broju gledalaca uživo. Dosadašnji rekord drži UFC 193 u Doklandsu (predgrađe Melburna), na kojem je Ronda Rouzi (Rousey) doživjela prvi poraz u karijeri kada ju je spektakularno nokautirala Holi Holm (Holly). Tom historijskom meču uživo je svjedočilo 56.214 ljudi.

Očekuje se da bi UFC za ovaj event mogao angažirati velike domaće zvijezde poput Aleksandra Volkova i Sergeja Pavloviča. Nažalost, postoji jako mala šansa da ćemo na tom eventu vidjeti fantastičnog Dagestanca Nurmagomedova, koji pregovara o idućim borbama u SAD, gdje će braniti titulu.

Jedini dosadašnji event u Rusiji bio je održan prije četiri mjeseca u Moskvi, kada je vrlo brzo rasprodata dvorana relativno skromnog kapaciteta od 22 hiljade ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.