"BOSANSKI BOMBARDER"

Damir Hadžović demonstrirao kako naporno nabija kondiciju i najavio velike vijesti

On je u posljednjem nastupu ubilježio bitnu pobjedu protiv Nika Hena

Damir Hadžović: U profi karijeri ima 12 pobjeda i 4 poraza. Arhiv

Fightsite.hr

17.1.2019

UFC borac iz Bosne i Hercegovine, koji nastupa i pod danskom zastavom, Damir Hadžović, je na svom Facebook profilu najavio velike vijesti koje uskoro stižu. 

Te vijesti se mogu ticati samo njegovog idućeg meča u slavnom Oktagonu. “Bosanski Bombarder” je objavio video s jednog kondicijskog treninga, a uz video je napisao:

- Nema tajni i nema skraćivanja puta. Samo težak rad. Uskoro stižu velike vijesti - napisao je Hadžović.

On je u posljednjem nastupu za UFC ubilježio bitnu pobjedu protiv Nika Hena (Nick). Bilo je to u junu 2018. godine na UFC Fight Night 134 priredbi, a Hadžović je u konačnici slavio podijeljenom odlukom sudaca.

Ta je pobjeda bila bitna s obzirom na to da je ovaj nokauter u dotadašnja tri nastupa za elitnu promociju ubilježio pobjedu i dva poraza, pa bi i treći poraz (drugi uzastopno) bio svakako nešto što bi valjalo izbjeći. No, Hadžović je uspio izvući bitno slavlje i sada u dobrom ritmu ulazi u sljedeći nastup za koji se još uvijek ne zna kada, gdje i protiv koga bi se trebao dogoditi. Ali prema njegovim riječima velike vijesti stižu vrlo brzo, pa ćemo i mi očito uskoro saznato što planira.

“Bosanski bombarder” u profi karijeri ima 12 pobjeda i 4 poraza. U UFC-u je slavio protiv Helda i Heina, a poražen je od Taisumova i Alvesa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.