DOK SVI ČEKAJU REVANŠ

Mekgregor će nakon ovih riječi biti mnogo ljut: Habib ga ponizio više nego u borbi

Dagestanac uzeo naslov u UFC-ovoj lakoj kategoriji

UFC: Habib demolirao Konora u borbi koja se održala u oktobru. AFP

Avaz Sport

25.1.2019

Neće Habib Nurmagomedov (Khabib) posebno žaliti ne dođe li do njegove revanš borbe protiv Konora Mekgregora (Conor McGregor) jer osim što je ona završila njegovom pobjedom kojom je uzeo naslov u UFC-ovoj lakoj kategoriji, završila je, kaže, i na najbolji mogući način.

U meču koji spada među one najiščekivanije ikad u UFC-u, Nurmagomedov je savladao Mekgregora gušenjem u četvrtoj rundi, tačnije korištenjem hrvačkih vještina natjerao je bivšeg dvostrukog prvaka na tapkanje i predaju.

Šta znači tapkanje

- Meni mnogo znači njegovo tapkanje. To mi je djelovalo kao njegova molba da se sve završi. Bolje nego da sam ga nokautirao. Da je došlo do nokauta u drugoj rundi, ljudi bi govorili da je to sreća. Ali kad ga se uništava četiri runde i natjera na tapkanje? Tu završava. Nema dalje. Mislim da se ne želi više ikad boriti protiv mene jer je sve osjetio. Osjetio je moju mentalnu snagu, moju kontrolu, udarce, sve. I onda je tapkao - prenosi mmafighting.com njegove riječi koje potom postaje još bolnije za Mekgregora.

Molba za milost 

- Nije bio loš u prve dvije prve runde. Potom je postao spor i slab. Pokušao je sa mnom razgovarati, govoriti da je to sve samo posao, a ja sam to shvatao kao njegove molbe da se smirim i ne udaram ga. Želio je da se opustim. Počeo je s time nakon treće runde. To je samo pokazalo njegovu slabost - rekao je Nurmagomedov.

Ovim se Nurmagomedov referirao na činjenicu da je Mekgregor pokušao umanjiti sva vrijeđanja njegove porodice, vjere i njega samoga u najavama borbe, a to su sve bili i razlozi zbog kojih je sam Dagestanac, tako je objasnio, krenuo u fizički okršaj u publici sa njegovim trenerima nakon pobjede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.