BOKS

Džošua odustaje od Vemblija, krenuo u pregovore za američki debi protiv Džarela Milera

Bit će zanimljivo popratiti ovu situaciju do samoga kraja

Entoni Džošua odustao od nastupa 13. aprila na Vembliju. Društvene mreže

Avaz.ba

29.1.2019

Sve se više potvrđuju špekulacije o tome kako je Entoni Džošua (Anthony Joshua) odustao od nastupa 13. aprila na Vembliju te kako će se uputiti u Ameriku. Spominje se da bi tamo trebao braniti titule protiv Džarela Milera (Jarrell Miller).

Špekulacije o tome potvrdio je sam Miler, koji je rekao da je dobio ponudu za meč protiv Džošue te da bi datum trebao biti 1. juna. Miler je tada dodao da vjeruje da je to tek ponuda kojom se ispituje situacija te da se Džošua i dalje namjerava boriti na Vembliju. No, posljednje informacije do kojih je došao "The Ring" govore o tome kako Džošua i Vembli više nisu realna mogućnost. 

Džošua (22-0, 21 KO) bi, prema istim informacijama, svoj američki debi trebao imati u Medison skver gardenu te je jasno da bi tim putem trebao američkog protivnika. Džarel Miler nalazi se na vrhu ljestvice promocija čije Džošua drži pojaseve te se on zapravo ističe kao jedini pravi protivnik u ovom trenutku. To bi značilo kako će Dilijan Vajt (Dillian Whyte) morati potražiti neki drugi meč.

Miler (23-0-1, 20 KO) je u ozbiljniju boksačku karijeru otišao nakon što se povukao iz kikboksinga, gdje je dva puta gubio od Mirka Filipovića. Ovaj gorostas u ring ulazi sa između 135 i 145 kilograma, no do sada nije pokazao kako mu ta masa stvara ikakve probleme u ostvarivanju ciljeva. Inače, Big Baby se trebao boriti 18. januara, no nije mu pronađen adekvantan protivnik, tako da je i on sada na čekanju. 

Svima je jasno kako Džošua povlači ovakav potez iz razloga što su mu Deontej Vajlder (Deontay Wilder) i Tajson Fujri (Tyson Fury) preuzeli primat unutar kategorije, iako on drži tri od četiri elitna svjetska pojasa. Teškaški boks vratio je žižu interesiranja "preko bare" i Džošua, također, mora krenuti prema tamo ukoliko želi doći do svog dijela "kolačića" koji se zapravo tek počeo dijeliti.

Biti će zanimljivo popratiti ovu situaciju do samoga kraja, posebno nakon što se dogovori datum revanša Deonteja Vajldera i Tajsona Fjurija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.