BORILAČKI SPORTOVI

Habib, nakon što je drakonski kažnjen, donio važnu odluku

UFC prvak kažnjen sa 500.000 dolara (437.000 eura) i devet mjeseci suspenzije

Habib: UFC prvak. AFP

Avaz Sport

30.1.2019

Sportska komisija Nevade jučer je drakonski kaznila i suspendirala Habiba Nurmagomedova i Konora Mekgregora (Conor McGregor) zbog incidenta koji se dogodio nakon njihove borbe u oktobru prošle godine.

Habib je kažnjen sa 500.000 dolara (437.000 eura) i devet mjeseci suspenzije, s tim da postoji mogućnost žalbe koja bi mu kaznu smanjila na šest mjeseci. S druge strane, Mekgregor će morati platiti 50.000 dolara (43.000 eura) i dobio je šest mjeseci suspenzije.

Nakon što je drakonski kažnjen, Habib se u oktagon može vratiti u junu ove godine. Međutim, Dagestanac je jasno dao do znanja kako nema namjeru više boriti se na tlu Nevade. To je jasno poručio putem svog menadžera Alija Abdelaziza, pa će tako UFC ostati bez Habibovih nastupa u Las Vegasu.

Također, Habib je donio još jednu važnu odluku. Neće se boriti sve dok ne istekne kazna članovima njegove ekipe koji su suspendirani na godinu. Zubaira Tukhugov i Abubakar Nurmagomedov dobili su po godinu suspenzije i 25 hiljada dolara kazne (oko 22.000 eura), a i ove kazne je Habib odlučio platiti.

Nurmagomedov se tako neće vraćati u oktagon UFC-a do novembra naredne godine. S druge strane, Mekgregor može u oktagan već u aprilu, kada je moguće da ga gledamo u borbi protiv Donalda Čeronea (Donald Cerrone).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.