OTVORENO

Šef UFC-a potvrdio: Habib neće odmarati do novembra, ugovorit ćemo borbu koju svi žele

Četiri puta otpala borba između Habiba i Fergusona. Agencije

Avaz Sport

8.2.2019

Nešto više o planovima za iduću borbu Habiba Nurmagomedova (Khabib) otkrio je predsjednik UFC-a, Dejna Vajt (Dana White). Rekao je da za sada nema potvrdu da Habib namjerava odmarati do novembra te je otkrio koju će mu borbu dogovoriti.

- Čuo sam za to, ali Habib meni lično nije rekao da će odmarati. Takve stvari čuo sam samo iz medija. Kad budem razgovarao s njim, onda ćemo vidjeti što i kako te odlučiti što slijedi - rekao je predsjednik UFC-a, prenosi Fightsite.hr.

On smatra kako će se prvak boriti kada bude potrebno, no nije specificirao kad je to. Ali, zato je otkrio ko mu je protivnik na kojem će se raditi. I tu je dodao kako ne postoje nikakve dileme.

- Naravno da je Toni Ferguson (Tony Ferguson) taj koji zaslužuje tu borbu. On je broj 1 izazivač i on je taj tip. To je borba koju trebamo dogovoriti - objasnio je.

Nakon što je borba Nurmagomedova i Fergusona prošle godine otpala po četvrti put, Vajt je rekao da više neće pokušavati ugovoriti taj dvojac. No, gledajući na rezultate i ono što fanovi žele, može se reći kako da drugog izbora nema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.