BORILAČKI SPORTOVI

Legendarni Anderson Silva izgubio sudijskom odlukom, ali još ne želi u penziju

Doživio poraz protiv Adesanja, koji važi za budućnost MMA-a

Anderson Silva. AFP

Avaz Sport

10.2.2019

Legendarni Anderson Silva izgubio je jednoglasnom sudijskom odlukom od 14 godina mlađeg Israela Adesanja (Adesanya) u glavnoj borbi UFC 234 eventa nakon što je glavna borba za naslov prvaka između Roberta Vitejkera (Whittaker) i Kelvina Gasteluma otkazana.

Adesanja, koji važi  za budućnost MMA-a, bio je bolji od bolji od 43-godišnjeg Brazilca, kojem je nanio više udaraca u lice te ne kraju slavio i uz omjer 16:0 nastavio nizati pobjede. Njihova borba proglašena je borbom večeri te su nagrađeni s po 50 hiljada dolara, baš kao i Montana De La Rosa i Devonte Smit (Smith). Montana je u jedinoj ženskoj borbi glavnog programa slavila polugom na ruci u drugoj rundi. 

Iako ga mnogi već vide u penziji, Silva se i dalje ne predaje te želi još jedan meč...

- Nadam se da ću se boriti u svojoj Kuritibi. To mi je velika želja. Ovo je težak posao, ali odrađujem ga sa svim svojim srcem. Mislim da bi imalo smisla da se borim protiv Nika Dijaza (Nick Diaz) - rekao je slavni Brazilac. 

Glavna borba večeri je propala jer je UFC prvak Vitejker morao na operaciju bruha, zbog čega će biti izvan oktogona oko četiri sedmice, nakon čega će braniti pojas protiv Gasteluma. Pobjednika tog dvoboja gotovo sigurno čeka sjajni 29-godišnji Novozelađanin Adesanje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.