BOKS

Džošua: Pogledajte tu facu, izmijenit ću mu izgled lica

Avaz.ba

28.2.2019

Entonij Đošu - Avaz
Entonij Đošu - Avaz
Entonij Đošu - Avaz
Entonij Đošu - Avaz
Entonij Đošu - Avaz
+4

Svjetski bokserski prvak Entoni Džošua (Anthony Joshua) je 8 naprema 1 favorit na kladionicama u odnosu na svog idućeg izazivača Džerela Milera (Jarell Miller), s kojim će se susresti 1. juna u "Madison Square Gardenu".

Ovih dana održana je pres-konferencija u Londonu, kao i službeno sučeljavanje prvaka i izazivača. Malo je reći da je bilo napeto.

View this post on Instagram

Ohhhhhhhhh he mad mad 😂

A post shared by Anthony Joshua (@anthony_joshua) on

- On priča o sedam rundi? - izjavio je Džošua, a prenosi Sky Sports, te dodaje:

Pogledajte tu facu! Izmijenit ću mu osobni izgled i lica i tijela.

Obojica boksera neporažena su u profesionalnim karijerama, s ogromnim brojem nokauta na svom profi kontu. Miler ima 23 pobjede i 20 nokauta, Britanac je na 22 slavlja i 21 nokautu.

Miler ima 23 pobjede i 20 nokauta. Instagram

- Ispred sebe imam još deset godina boksa - dodao je 29-godišnji svjetski prvak.

- To je sve što znam raditi. Ne znam kako igrati nogomet, kako igrati ragbi, košarku. Znam samo kako nokautirati ljude i prebijati ih. Svaki gram vedrine, koju i dalje posjeduje, izbit ću iz njegovog tijela - kazao je Džošua.

Jedini protivnik koji je do sada uspio izdržati s Entonijem do kraja 12. runde jeste bivši WBO prvak Džozef Parker (Joseph). Sve ostale protivnike Britanac je nokautirao, a vjeruje da će Miler biti samo još jedan broj na tom kontu. 

- Odradit ću svoj posao. Ja sam dobar bokser, ja sam bokser s teškim rukama. Pobijedio sam bolje protivnike od ovog teškaša. Bit ću hirurg koji će mu promijeniti osobni izgled. Mora se ovaj put dogoditi nokaut kako bih se što bolje predstavio u SAD. On neka priča, ja ću odraditi fizički posao - zaključuje prvak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.