ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Mirko Filipović: Imao sam moždani udar i više nikad neću stati u ring

Objavio kraj karijere

Filipović: Imao moždani udar prošle sedmice. Arhiv

24sata.hr

1.3.2019

Mirko Filipović objavio je kraj karijere u Dnevniku Nove TV.

- Problemi s vratom, nesvjestica hvata čim se okrenem, pukla mi je žila, imao sam mehanički izljev. Prije sedam dana sam imao moždani udar - rekao je Cro Cop.

- Mogao bih se rasplakati sad, ali to je to. Mir?, Kongo? Fjodor? Ništa od toga, nikad se neće dogoditi. Imam probleme s vratom, hvata me nesvjestica čim se okrenem. Išao sam na magnet vrata, kolor dopler, sve je bilo OK. Bolovi su me smetali, mislio sam da tako mora biti. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvijest - dodao je.

Cro Cop je objasnio kako je do toga došlo.

- Nema to veze s borbom, vrat mi je preopterećen s 30 godina treninga . Bio je jedan nagli pokret i sad doslovce borba za život. Ne smijem primiti ni blaži udarac, tri mjeseca ni lakši trening, samo šetnje. A novi moždani moga bi biti smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem mogao bih biti oduzet u rukama i nogama, da nisam svjestan okoline.

Mora uzimati lijekove 

- Bit ću discipliniran, nema više nikad ni laganog sparinga. Prva tri mjeseca lijekovi, bez ikakvih napora, da zacijeli ta rana, da nema krvarenja. A bilo kakav kontakt moram trajno izbaciti jer svaki udarac u glavu može biti drugi moždani - ništa ne želi riskirati hrvatski borac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.