BORBE

Džoni Voker nokautirao Mišu Cirkunova bez primljenog udarca pa se povrijedio prilikom slavlja

U samo četiri mjeseca pod okriljem te organizacije ostvario tri impresivne pobjede, okrunjene nokautom

Nepomično ležao nekoliko minuta. Printscreen

Avaz.ba

3.3.2019

Brazilski 26-godišnji borac Džoni Voker (Johnny Walker) nova je zvijezda UFC-a. U samo četiri mjeseca pod okriljem te organizacije ostvario je tri impresivne pobjede, okrunjene nokautom Miše Cirkunova (Mishe) na događaju UFC 235.

Latvijsko-kanadskog borca, koji je u meč ušao s respektabilnim profesionalnim omjerom 14/4, sredio je za samo 36 sekundi, koliko mu je trebalo da ga pogodi koljenom i glavu i dokrajči serijom udaraca rukama.

Zanimljivo je da u toku borbe nije primio nijedan udarac, ali se sam uspio povrijediti. Pobjedu je proslavio bacanjem na tlo oktagona, pri čemu je iščašio rame.

Ostao je neko vrijeme ležati, sigurno je boljelo, ali mu na kraju nije smetalo da se s nepomičnom rukom na odlasku pozdravlja s navijačima. 

Voker u profesionalnoj karijeri ima omjer 17/3, ali i tri efektne pobjede na početku UFC karijere, od kojih je posljednja, prije samo mjesec protiv Džastina Ledeta (Justin) za 15 sekundi, proglašena nokautom februara.

Takav start brzo mu je podigao rejting i vjerovatno mu osigurao mjesto u top 10 boraca poluteške kategorije. Rekao je da ne namjerava dugo čekati na novu borbu, ali tek treba vidjeti koliko će mu povreda ramena poremetiti planove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.