MMA

U BiH me nisu cijenili

I dalje treniram s kolegama, koji su razumjeli ovu odluku, kaže višestruki šampion koji karijeru nastavlja pod zastavom Hrvatske

Soldić: Bektić i Hadžović su moja braća

D. PUCAR

24.3.2019

Roberto Soldić, MMA takmičar i jedan od najvećih talenata u slobodnim borbama, nakon što je definitivno donio odluku da prijeđe pod hrvatsku zastavu, objasnio je razloge zbog kojih neće više nastupati kao bosanskohercegovački borac.

- Ko god me prati, zna da sam na sportskoj opremi uvijek rado imao zastave Bosne i Hercegovine i Hrvatske, jer sam osjećao pripadnost i domovini u kojoj sam rođen, kao i narodu iz kojeg potječem. U BiH nikad nisam dobio poštovanje, zapravo nisam imao ništa - kaže Soldić.

Odlazi u Kanadu

Naglašava da i dalje svakodnevno trenira s kolegama koji su nastavili nastupati pod bh. zastavom i oni su razumjeli njegovu odluku.

- Erko Jun nosi zastavu BiH i on je sa mnom. Guram ga svakog dana da bude što bolji i da dostojno prezentira BiH. Osim njega, tu su i Mirsad Bektić i Damir Hadžović, koji su moja braća, oni me nikad ne bi izdali - ističe 24-godišnji borac iz Viteza.

Roberto uskoro putuje u Kanadu, gdje će se pripremati za sljedeći meč. Trebao bi 18. maja braniti titulu u okviru veoma jake poljske organizacije KSW, u kojoj su ga, kaže, fantastično primili.

Pet titula 

Soldić je, inače, osvojio pet titula u pet evropskih MMA organizacija. Kao borac u MMA (mješovite borilačke vještine), u 16 mečeva upisao je 13 pobjeda uz tri poraza. U posljednjoj borbi, u decembru prošle godine na turniru u Poljskoj, nokautirao je Brazilca Vinisijusa Borera (Vinicius Bohrer).

Okušao se i kao profesionalni bokser, imao je četiri meča i sva četiri je riješio u svoju korist.

30

puta u 16 MMA mečeva u profesionalnoj karijeri Soldić je rušio protivnike nokautom

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.