ISTRAGA Poznati list objavio priču

New York Times objavio: Konor Mekgregor optužen za silovanje

Avaz.ba
27.03.2019 06:50

Konor Mekgregor

Foto: Agencije

Konor Mekgregor (Conor McGregor) je na Twitteru jučer objavio da prekida karijeru.

Kontroverzni irski borac u kratkoj poruci napisao je da odlazi iz MMA i poželio sreću svojim kolegama i suborcima u daljnjem radu

Svi su ostali začuđeni odlukom Mekgregora, a onda je New York Times s velikom pričom ipak malo rasvijetlio Irčevu odluku. Amerikanci su prenijeli vijest o tome da se najveća svjetska MMA zvijezda nalazi pod istragom zbog silovanja, prenosi Index.hr.

U pitanju je situacija iz decembra prošle godine kada su mediji već pisali o tome, no nikada nije definitivno potvrđeno da je riječ o Konoru. Također, ta je priča vrlo brzo utihnula i o njoj se kasnije nije previše pričalo.

Sve do danas. Kako prenosi NY Times, Konor je u januaru bio uhapšen u Dablinu, nakon čega je brzo pušten. Nikakva optužnica nije pokrenuta protiv njega. Mediji su pokušali doći do Konorovog menadžera, koji se nije javljao. No, javila se njegova glasnogovornica, Karen Kesler (Kessler), službenom objavom za medije.

- Riječ je o priči koja kruži već neko vrijeme i nije nam jasno kako se sada pojavila u medijima. Pretpostavka kako Konorovo penzionisanje ima ikakve veze s tim je apsolutno kriva. Hoće li se Konor boriti u budućnosti, to će ovisiti o tome hoće li doći do stanje u kojem se borce cijeni prema njihovoj vrijednosti, njihovim vještina, uloženom trudi i predanosti sportu - glasi spomenuto priopćenje.

Portal MMA Junkie pokušao je doći i do izjave nekoga iz irske policije, no u tome nisu uspjeli.

Konor Mekgregor se već neko vrijeme s porodicom nalazi u Americi te se ne zna sa sigurnošću kad je posljednji put bio u Dablinu.

Komentari

NA VRH