ZVANIČNO

Dževad Poturak predsjednik "King of kingsa" za BiH

Prvi čovjek velike svjetske kikboks asocijacije stigao u Sarajevo

Poturak: Cijeli svijet moći će vidjeti naše borce. Avaz

N.D.

3.4.2019

Proslavljeni bh. kikbokser Dževad Poturak zvanično je postao predsjednik svjetski poznate kik-boks asocijacije "King of kings", potvrdio je danas po dolasku u Sarajevo Donatas Simanaitis, vlasnik ove promocije.  

- Dževad i ja se kroz sport poznajemo već 15 godina. Razgovarali smo o tome da nam se Dževad priključi i zvanično smo potpisali da on bude predsjednik naše asocijacije za BiH – kaže Simanaitis za Avaz.ba. 

Prema njegovim riječima, odabir nije slučajno pao na Poturka.

- Mi smo trenutno najveća svjetska promocija u ovom sportu i moramo paziti ko nas predstavlja. Dževad je vrhunsko ime ovog sporta. Cijeli svijet ga poznaje, a nama trebaju istinski predstavnici država iz kojih dolaze. Mislim da će ova naša saradnja mnogo pomoći borcima iz BiH. Dževad će biti osoba s kojom ćemo moći napraviti nekog novog heroja BiH, neku novu zvijezdu ovog sporta – najavljuje prvi čovjek KOK-a. 

Inače, ova promocija će u ovoj godini imati više od 20 događaja u cijelom svijetu, a slika s ovih takmičenja ide na 122 TV kanala, na 40 jezika. 

Da je saradnja već konkretna govori činjenica da će i BiH biti ucrtana na mapu ove promocije, pa će tako u Sarajevu 3. jula biti organiziran "King of kings" događaj, na kojem će biti održan turnir četvorice. Osim toga, u ring će ući i Dževad Poturak, Adnan Redžović, Haris Ćutuk...

- Pored svih obaveza koje imam kao zastupnik, prihvatio sam ovu veliku čast. Sada će naši mladi borci, koji to zaista zaslužuju, imati priliku ući na veliku scenu. Velika je stvar za našu zemlju da postajemo dio najveće organizacije i da će cijeli svijet moći vidjeti naše borce – naglasio je Dževad Poturak.

100 mailova

- Svaki dan dobivam više od 100 mailova i poruka s ponudama za nastupe boraca na našim događajima. Borci iz BiH će sada imati redovan put. Dževad ima potpun uvid, sve iz BiH će ići preko njega – kaže Simanaitis.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.