BIZARNO

UFC borcu ukrali krv: Sada sigurno imam sidu

Dan Ige. Instagram

Avaz.ba

19.4.2019

Prilično bizarna vijest stiže iz SAD. Velika UFC-ova nada Dan Ige tvrdi da mu je neko ukrao krv, i to predstavljajući se kao službenik agencije koja provodi doping testiranja za UFC – USADA-e.

Ovaj talentirani mladi borac je na službenom Twitteru u četvrtak izvijestio o ovom neobičnom, nezapamćenom i zasigurno bizarnom incidentu. Prema Igleu, osoba (ili osobe) mu je pozvonila u 6:30 sati ujutro na njegova kućna vrata, a on je, misleći da je zaista iz USADA-e, dao uzorak krvi.

- Tako sam ljut sada. Neko je došao jutros, a ja sam mislio da je to USADA. Uzeli su mi krv i sve ostalo da bih kasnije saznao da su ti ljudi otišli na krivu adresu i da ne rade za USADA-u! Što se dovraga događa - napisao je u prvoj objavi borac koji ima 11 pobjeda i dva poraza u profesionalnoj karijeri.

U posljednjem meču je za samo 17 sekundi svladao Denija Henrija (Danny Henry) na priredbi u Londonu. Borac koji je u UFC stigao preko rijaliti šoua DWTNCS se sjajno snašao u oktagonu, no zato su ga snašle druge nevolje…

Tako sam ljut, definitivno sam ja taj koji je kriv. Ali kada ti neko pozvoni na kućna vrata šest puta zaredom u 6:30 ujutro i kažu ti da su ovdje da ti uzmu krv. Ja sam sarađivao jer sam mislio da su iz USADA-e, a sada vjerovatno imam AIDS - dodao je Ige. 

Na njegovu objavu na Twitteru je promptno reagirao glavni čovjek UFC-a upravo za ova pitanja i osoba koja je ustrojila USADA-u u ovom obliku – Džef Novicki (Jeff Novitzky). On mu je logički sugerirao da osobe koje rade za USADA-u imaju akreditacije i isprave koje su dužni pokazati prilikom testiranja.

- Razumljivo je da ovaj proces može nekada postati rutinski i da si u 6:30 ujutro još mamuran. Ali dobro je zapamtiti da USADA-ini službenici imaju akreditaciju koju ti moraju pokazat, a ti moraš provjeriti jesu li oni zaista ti prije nego što daš uzorak- napisao mu je Novicki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.