USPJESI

Otišao da studira jezike, pa počeo trenirati kik-boks

Najveću zaslugu pripisujem treneru Matuki, kaže mladi bh. borac

Glavaš na Prvenstvu BiH

Piše: N. Č.

23.4.2019

Domagoj Glavaš iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja ima 23 godine i već drugi put je ponio titulu prvaka Bosne i Hercegovine u kik-boksu. Kada je na Sveučilištu u Mostaru upisao studij latinskog i njemačkog jezika, stekao je nova prijateljstva.

Na taj način je upoznao i sadašnjeg trenera Maria Matuku, koji je zajedno sa Matejom Lebom osnovao Kik-boks klub „Eagles SCM”, koji djeluje u sklopu studentskog centra u Mostaru. Broj članova kluba se ubrzano povećavao, a među članovima se uskoro našao i Domagoj.

- Uvijek su me privlačili borilački sportovi, pa sam se odlučio okušati u kik-boksingu, uskoro su došli moji uspjesi i medalje. To me motiviralo da još više i jače treniram, pa je kao kruna svega toga došlo Državno prvenstvo 2018. gdje sam osvojio zlato u kategoriji lajt kontakt do 79 kilograma.

Ove godine sam postao prvak u disciplini kik-lajt do 84 kilograma, a najveću zaslugu za svoj uspjeh pripisujem svom treneru Matuki, koji na svakom treningu izvlači ono najbolje iz mene - kaže nam Glavaš.

Navodi još, da mu je podrška porodice itekako važna i daje mu dodatnu snagu. U budućnosti planira nastaviti trenirati i takmičiti se dokle god to bude moguće, i unatoč brojnim obavezama na fakultetu ne misli odustati od ovog sporta.

Svaki svoj uspjeh posvećuje i svome rodnom gradu, Gornjem Vakufu-Uskoplju, te napominje da i ljudi iz malih sredina mogu postići veliki uspjeh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.