CRO COP

Nakon moždanog udara i kraja karijere, još jedan traumatičan događaj za Mirka Filipovića

Čovjek ne može bez treninga pa se polako vraća u formu

Filipović: Svijet se srušio u jednom trenutku. Arhiv

Avaz Sport

23.4.2019

Najbolji hrvatski MMA borac svih vremena Mirko Filipović pretrpio je moždani udar prije mjesec i po, ali čovjek ne može bez treninga pa se polako vraća u formu, dakako, ali sve u dozvoljenim granicama.

- Dobro se osjećam, pijem te lijekove, četiri vrste tableta pijem svaki dan i tako moram do 1.6. Treninzi su reducirani - rekao je Mirko za Novu TV.

Progovorio je o tom zamalo kobnom danu. 

- Dogodilo bi se to prije ili kasnije, srećom, dogodilo se u dvorani. Dečki su bili kraj mene, zavrtio sam glavu, zacrnilo mi se pred očima i izgubio sam svijest. Oni misle "gle kako se bacio", jer mi se zafrkavamo na treningu. Ante je bio u teretani, Saša kraj mene. Kaže "daj, nemoj se zafrkavati". 

Došao sam malo k sebi, ali nisam znao gdje sam. Okrenuo sam se na bok. Iz mene je izlazila neka vrsta pjene, sjećam se nadnaravne boli, nikad takvu bol nisam osjetio. Ljekar je rekao da je to bio trenutak kad se krv izlila u mozak. Saša kaže da sam vikao "šta je ovo, šta je ovo". Sreća u nesreći, poznavao sam dobro svoje tijelo i znao da se zlo dogodilo - prepričava Cro Cop. 

Ne smije se naprezati i naporno trenirati, ali već pomalo udara vreću, vozi bicikl i diže manje težine. 

- Idemo korak po korak, ko zna šta život nosi sutra. Tako sam imao milion planova, prije sedam sedmica, pa se svijet srušio u jednom trenutku. Evo tu sam bio, vrtio sam glavom lijevo-desno, onda stao i pao u nesvijest - rekao je Mirko.

Mirko zaista nema za čime žaliti, imao je prekrasnu i prebogatu karijeru. 

- Imao sam jednu veliku, ogromnu, bogatu karijeru, stvarno nemam za čime žaliti. Treba čovjek negdje to prerezati. Malo se sad čudno osjećam, kad sam postao… Tek postajem polako svjestan da toga više nema. Život mi je malo opušteniji - kaže Mirko.

Nažalost, Cro Copu se za vrijeme boravka u bolnici dogodila još jedna jako loša stvar. Naime, umro mu je pas Maks. 

- Ja sam kao dijete plakao. Nisu mi odmah isti dan smjeli reći. Tek me je supruga drugi dan nazvala i rekla da je… plakala, vrišti… da su već zakopali Maksa. I ja… ne znam, mislim, baš mi je bilo teško. Ja te svoje pse doživljavam doslovce kao članove porodice - kazao je emotivni Cro Cop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.